• Str. Banca Nationala nr. 17, Bacau
  • Stomato: 0726.20.2000 | Cardio, Medicina interna, Neuro: 0334.112.512 si 0755.99.33.22
  • contact@drgrigoriu.ro

Ortodontie / Aparate Dentare– Clinica DR. GRIGORIU® Bacau

invizibilOrtodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu corectarea anomaliilor dento-maxilare. Fara un tratament ortodontic atunci cand este necesar, riscurile de aparitie a cariilor si a bolilor parodontale creste foarte mult. Inghesuirile si ocluziile incorecte, masticatia deficitara, lipsa alinierii dintilor, toate aceste anomalii pot avea efecte negative atat asupra masticatiei, cat si asupra starii de spirit a pacientului.

Ortodontia nu are limita de varsta. De la mic la mare, clinica Dr. Grigoriu poate trata ortodontic copii, dar si adulti. Progresul tehnologic ne permite astazi sa corectam eficient, fara durere,  anomaliile dento-maxilare, indiferent de varsta pacientului. Aparatele dentare (ortodontice) sunt aproape invizibile, realizate din materiale translucide, de culoarea dintilor.

Tratamentul ortodontic consta in: inchiderea spatiilor largi dintre dinti, alinierea varfurilor dintilor, Indreptarea dintilor strambi, imbunatatirea capacitatii de vorbire sau de mestecare, Stimularea sanatatii pe termen lung a gingiilor si a dintilor, prevenirea uzurii excesive pe termen lung sau traumatismului dintilor, tratarea muscaturii inverse.

Tipuri de Aparate Dentare

1. Aparatele ortodontice fixe pot fi aplicate pe exteriorul dintilor (aparate fixe vestibulare) sau pe interiorul dintilor (aparate fixe linguale).

         Aparatele vestibulare sunt tratamente complexe, de lunga durata, ce imbunatatesc nu doar estetica dentara, ci si functionalitatea si sanatatea dintilor. Sunt formate din bracketuri metalice, ceramice sau de safir, lipite pe dinti pana la finalul tratamentului.

        Aparatele fixe linguale actioneaza in mare masura ca cele vestibulare, dar au avantajul ca ofera un grad sporit de discretie. Sunt alcatuite din bracket-uri mici si sarme, lipite pe spatele dintilor, adaptate pentru a se potrivi formei individuale a dintilor. Aparatele fixe linguale sunt de doua tipuri: bracketuri colate pe interiorul dintilor sau fatete adaptate perfect pe toata suprafata linguala a dintelui (aparat fix Incognito).

2. Aparatele ortodontice mobile sunt utilizate pentru tratarea problemelor minore, cum ar fi corectarea dintilor usor incovoiati.

       Gutierele sunt cele mai folosite aparate ortodontice mobile. Se pot folosi la orice varsta, dar sunt preferate pentru pacientii copii. Sunt formate dintr-o placuta din plastic ce se ataseaza de dinti cu ajutorul unor crosete. 

        Arcul transpalatinal este un dispozitiv utilizat pentru largirea arcadei maxilarului. Este format dintr-o placa de plastic fixata pe bolta palatina. Presiunea exterioara exercitata de placa prin strangerea unor suruburi forteaza articulatiile osoase ale palatului sa se distanteze, largind bolta palatina.       

     Sinele de pozitionare a maxilarului se utilizeaza pentru a obisnui maxilarele sa se inchida intr-o pozitie mai favorabila. Se folosesc in disfunctia articulatiei temporomandibulare (ATM).

Te asteptam la Clinica Stomatologica DR. GRIGORIU® din Bacau, de pe Str. Banca Nationala nr. 17. Programeaza-te la numarul de telefon 0726.20.2000