• Str. Banca Nationala nr. 17, Bacau
 • Stomato: 0726.20.2000 | Cardio, Medicina interna, Neuro: 0334.112.512 si 0755.99.33.22
 • contact@drgrigoriu.ro
  • 03 NOV. 21
  • 0

  4 actiuni zilnice simple care te tin departe de dentist

  1) Periaza-ti dintii de doua ori pe zi. Baza pentru o buna sanatate orala este spalatul pe dinti. Prin periajul dintilor de doua ori pe zi (dimineata si seara), reduci foarte mult riscul aparitiei cariilor, parodontozei si a altor afectiuni de sanatate orala.

  2) Foloseste ata dentara o data pe zi. Curatarea spatiilor dintre dinti poate ajuta la prevenirea cariilor si a bolilor gingiilor si poate preveni acumularea de placa dentara pe dinti.

  3) Utilizeaza o pasta de dinti cu fluor. Pasta de dinti care contine fluor ajuta la prevenirea cariilor atat la adulti, cat si la copii. Fluorul intareste dintii si previne deteriorarea acestora.

  4) Bea multa apa. Prin clatirea bacteriilor daunatoare si a resturilor alimentare, apa potabila combate cariile si bolile gingiilor.

  Iar la fiecare 6 luni, prezinta-te la un control stomatologic. Vizitarea dentistului la fiecare sase luni te poate ajuta sa detectezi din timp orice problema legata de sanatatea orala. In cadrul controlului de preventie, poti opta si pentru un periaj profesional sau un detartraj. Eliminarea tartrului va scadea semnificativ riscul de aparitie a cariilor dentare si a parodontozei. Preventia este cel mai bun tratament!

  Leave a reply →

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Photostream