• Str. Banca Nationala nr. 17, Bacau
 • Stomato: 0726.20.2000 | Cardio, Medicina interna, Neuro: 0334.112.512 si 0755.99.33.22
 • contact@drgrigoriu.ro

Clinica DR. GRIGORIU®

Clinica DR. GRIGORIU®, partener MEDICOVER este prima clinica din Bacau specializata pe protetica si implantologie. Specializari: Stomatologie, implantologie, cardiologie, boli interne, echografie TV.

Motto

Traditie de generatii in medicina.

— DR. GRIGORIU

Echipa noastra

Intrebari frecvente

 • Cum pot face o programare?

  Programarile se pot face folosind datele noastre de contact , personal la sediul nostru sau apelandu-ne la unul din numerele noastre de telefon. Veti primi toate informatiile necesare si impreuna vom stabili data si ora consultatiei dvs.

 • Dintii temporari se trateaza?

  Sintagma conform careia dintii temporari nu se trateaza pentru ca oricum se schimba nu este doar falsa ci reprezinta si punctul de plecare pentru toate afectiunile dentare si deseori generale ale copilului. DA, dintii temporari trebuie si merita sa fie fie tratati!!! Astazi exista materiale de obturatie (plombe) mult mai atractive pentru copil.

 • Cat de importanta este fluorizarea?

  Fluorizarea apei si utilizarea fluorului in situatiile in care apa potabila nu este fluorizata, reprezinta un mijloc important de imbunatire a rezistentei structurii dintilor copilului dumneavoastra, tocmai in perioada in care acestia se formeaza si erup pe arcade. Aplicarea locala de fluor, fie prin folosirea unei paste de dinti cu un continut ridicat de de fluor, clatirile cu solutii speciale pe baza de fluor sau aplicarea topica a unor geluri in cabinetul stomatologic, intaresc dintii care sunt deja prezenti in cavitatea bucala. Fluorul, alaturi de o igiena bucala corect efectuata si o dieta sanatoasa sunt factori esentiali care reduc considerabil riscul copilului dumneavoastra de a dezvolta carii dentare.

 • Care sunt primele semne ale parodontopatiei?

  Primul semn al instalarii bolii parodontale este singerarea gingivala, care apare la cea mai usoara atingere a gingiei cu periuta de dinti. In formele mai avansate de boala parodontala, gingia incepe sa se retraga de pe dinti, iar acestia devin mobili. Uneori pot aparea pungi de puroi la nivelul acestor dinti, iar daca tratamentul nu este instituit rapid se poate ajunge la piederea dintilor.

 • Cand se incepe tratamentul ortodontic?

  In general, tratamentul ortodontic se incepe in copilarie, in jurul varstei de sapte ani, sau cand copilul mai are doar 4 – 6 dinti de lapte. In aceasta faza a dezvoltarii medicii pot observa deja problemele de crestere a maxilarului si a dintilor permanenti. Unele probleme de ortodontie sunt mai usor de corectat daca sunt descoperite din timp.

 • Ce este un implant dentar?

  Un implant dentar este un mic surub care inlocuieste radacina dintelui natural. Surubul se insera in osul alveolar sub anestezie locala si apoi este lasat pe loc pentru a se integra o perioada de timp de aproximativ 2-6 luni; perioada ce difera de la un pacient la altul in functie de de densitatea osoasa a fiecaruia.

  Cand integrarea s-a realizat, deasupra surubului se conecteaza un dinte artificial. Implantele dentare reprezinta solutia cea mai buna de inlocuire a dintilor lipsa. Implantele dentare pot inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. In cazul pacientilor edentati total, implantele se pot utiliza pentru a fixa proteze fixe sau protezele mobile de osul subiacent.

 • Un implant dentar este dureros?

  Nu, pentru ca se realizeaza sub anestezie locala. Regiunea in care s-a intervenit poate fi usor tumefiata cateva zile dupa, iar durerile de intensitate redusa care ar putea sa apara se remit de cele mai multe ori cu antialgice usoare.

 • Implant dentar sau lucrare protetica fixa?

  Atunci cand ne lipsesc dinti, solutia ideala este implantul dentar. O lucrare protetica fixa este o rezolvare mai rapida dar invaziva pentru ca necesita devitalizarea dintilor limitrofi ai spatiului edentat. In acelasi timp, osul corespunzator spatiului edentat continua sa se atrofieze pe cand un implant va continua sa transmita fortele fiziologic in os, mentinandu-i in timp volumul. Recomandam, de cate ori este posibil, inserarea de implanturi cu conditia ca pacientul sa fie pe deplin constient de necesitatea mentinerii unei igiene dentare ireprosabile si a controalelor periodice (din 6 in 6 luni) la dentist pentru detartraj si periaj profesional.

 • Ce solutii sunt pentru inlocuirea dintilor lipsa?

  Exista mai multe optiuni pentru rezolvarea acestei probleme. Puntile dentare, protezele, si implantele dentare, acestea din urma fiind preferate in practica moderna datorita nevoii de estetic si de un maxim functional asemanator cu cel al dintilor naturali.
  In cazul pierderii uneia sau mai multor unitati dentare, va recomandam tratament de urgenta. Dintii vecini pot avansa si ocupa spatiul ramas liber; mai mult absenta unui dinte poate duce la resorbtie osoasa, probleme de igiena, dificultati in vorbire si alimentatie si multe altele.