• Str. Banca Nationala nr. 17, Bacau
  • Stomato: 0726.20.2000 | Cardio: 0334.112.512 | Neuro: 0755.99.33.22
  • contact@drgrigoriu.ro

DIAGNOSTIC

PREVENTIE

TRATAMENT

Dr. Grigoriu Radu

Medic primar cardiologie, competente echografie si medicina interna

Specializare L’hopital Saint Joseph – Lyon, France

Ce examinari se fac in bolile cardiace?

Electrocardiografia (EKG)

Este un test care inregistreaza activitatea electrica a inimii.

Cum se efectueaza electrocardiografia?

Vi se va cere sa va dezbracati pana la brau. In pozitie culcata, vi se vor atasa electrozi la maini si picioare si in zona pieptului. Acesti electrozi sunt conectati prin fire la un calculator care recptioneaza semnalele electrice ale inimii si le schimba in linii ondulate ce se tiparesc pe hartie.

EKG-ul este nedureros. Nu prezinta riscuri pentru pacient. Nu prezinta riscul transmiterii de electicitate catre corpul uman. In rare cazuri poate aparea o inrosire usoara a pielii la locul de atasare a electrozilor.

EKG-ul poate diagnostica o multitudine de boli cardiace. Exista insa situatii in care, in ciuda existentei unei probleme cardiace, aceasta nu apare pe EKG..

Ecocardiografia transtoracica

Ecocardiografia foloseste ultrasunetele pentru a crea imagini in miscare ale inimii. Aceasta nu presupune nici o iradiere.

Cum se efectueaza ecocardiografia?

Examinatorul plaseaza un transductor pe toracele dumneavoastra ce emite ultrasunete si receptioneaza ecoul acestora pe care le transmite masinii ecografice sub forma de impulsuri electrice. Aceste impulsuri sunt convertite de catre ecograf in imagini in miscare ale inimii. Astfel, poate fi vizualizata inima in miscare si, de asemenea, valvele inimii.

Examinarea transtoracica nu presupune o pregatire speciala a pacientului. Vi se va cere sa va dezbracati pana la brau si, in pozitie culcata, dupa aplicare unui gel, se vor capta imagini prin plimbarea transductorului pe suprafata toracelui.

Ecografia Doppler vasculara

Ecografia Doppler vasculara este un test non-invaziv folosit pentru a masura fluxul de sange si presiunea sangelui de la nivelul vaselor sanguine.

In timpul ecografiei Doppler vasculare, medicul examineaza vasele de sange neinvaziv prin plimbarea unui transductor pe suprafata pielii pe traseul vasului de sange de studiat. Nu exista disconfort si nici riscuri legate de aceasta procedura. Acest test reprezinta o alternativa neinvaziva a altor proceduri precum arteriografia si venografia, proceduri ce presupun injectarea unei substante de contrast.

Servicii medicale – medic cardiolog Bacau

  • Consultatie si plan de tratament cardiologie (include EKG)

  • Ecografie cardiaca

  • Ecodoppler

  • Holter cardiac